saecoadmin blogja

Nicaragua, a kávétermesztés nagy túlélője

A közép-amerikai Nicaraguának minden természeti adottsága megvan ahhoz, hogy kiváló minőségű kávét termesszen. Az elmúlt másfél évszázad azonban mégis az egymást váltogató természeti katasztrófák, valamint a gazdasági és politikai instabilitás okozta károkból való folyamatos talpra állás jegyében telt.

Videó: 

Mi lehet a hiba, ha nem ízlik a kávéd?

Talán nincs is élvezetesebb pillanat, mint amikor először kortyolsz bele a frissen elkészített kávéba. És nincs annál nagyobb csalódás, mint amikor a várva várt kávé egyszerűen nem finom. Az egész napi hangulatodat is befolyásolhatja, hogy milyen a reggeli indulás, de az ebéd utáni kávézás is ugyanilyen fontos, hogy kerek legyen a világ.

Videó: 

A kávé tényleg egészséges?

A kávé egészségtelen, túl sok kávét iszol és a többi – gyakran hallunk ilyesmit, de vajon tényleg így van? Tudományos tény: a kávé tényleg lehet egészséges, minden attól függ, mikor, milyet és mennyit iszunk belőle.

Videó: 

A kávé misztikus oldala

A kávé világszerte az egyik legnépszerűbb élvezeti cikk. A legtöbb kultúrában nemcsak egyéni, hanem társas rituálék is kapcsolódnak a fogyasztásához.

Videó: 

Eszpresszó előtt, vagy után igyunk vizet

Eszpresszó előtt, vagy után igyunk vizet

 

Videó: 

A kávé zacc felhasználása

A kávé zacc felhasználása A kávé zacc felhasználása a ház körül. Mottó: ha már úgyis kávézunk. Egy kis kutatómunkát végeztem az interneten, igyekeztem összegyűjteni minél több felhasználási területet, mire is használható az eszpresszó készítés mellékterméke. Meglepően sok dologra.
Videó: 

A táplálkozási kozmetikumok története

A táplálkozási kozmetikumok története

 

Videó: 

A Kávészem története

 

 

"Az ember lelke nem kávéra vágyik, s nem is kávéházra, az ember barátra vágyik a kávé csupán ürügy."

/Török közmondás/

 

 

 

 

 

 

 

A kávészem története

 

Videó: 

Tanmese Felnőtteknek

Egy csoport diák, akik nagy karriert futottak be, összejöttek, hogy meglátogassák régi egyetemi tanárukat.

Videó: 

Novella Egy csésze fekete

                  Egy csésze fekete

Videó: 
Tartalom átvétel